Kamerorkest

De Muziekkring

ZOMERCONCERT


Zondagmiddag

2 juni 2019

15.00 uur

MCO

Muziekcentrum

voor de Omroep

Heuvellaan 33

Hilversum


Dirigent:

Yvonne de Winter

Solist:

Alice van Binsbergen, viool


Michail Glinka

Valse Fantaisie


Edward Elgar

Chanson de Matin en Chanson de Nuit, op. 15, Nr 2 en 1


Pablo de Sarasate,

Zigeunerweisen, op. 20


Ludwig van Beethoven, Delen uit

Symfonie nr. 6, de Pastorale op. 68.

Deel 1. Allegro ma non troppo,

Deel 2. Andante con moto,

Deel 3. Allegro
Voor vacatures zie: Orkest


solist Alice van Binsbergen (viool)
Foto Mart Boudestein

Alice van Binsbergen
Alice van Binsbergen (Amsterdam, juli 2003) kreeg op haar negende jaar haar eerste vioollessen van Emma Breedveld aan de Muziekschool Amsterdam-Zuid. Sinds 2016 volgt ze les bij Wiesje Miedema aan de Sweelinck Academie voor Jong Talenten van het Conservatorium van Amsterdam.

Als eerste en tweede violiste en als altvioliste speelt ze in verschillende ensembles. Tot 2018 was ze lid van het Nederlands Jeugd Strijkorkest.

Ze won verschillende prijzen op belangrijke muziekconcoursen. In 2016 was ze halve finaliste van het Concertgebouwconcours. Begin 2018 eindigde ze op de tweede plaats in de finale van het Nederlands Vioolconcours, categorie Iordens B. Op altviool bereikte ze in 2019 de regiofinale Zuid van het Prinses Christina Concours.

Alice neemt regelmatig deel aan masterclasses en zomercurssen in binnen- en buitenland, waaronder bij Lisa Jacobs en Philippe Graffin. Naast solostukken heeft Alice een grote voorliefde voor kamermuziek. Haar viool en strijkstok zijn ter beschikking gesteld door het Nationaal Instrumentenfonds.