Geschiedenis van Kamerorkest De Muziekkring

1963
De Muziekkring Muiderberg begon onder leiding van Hans Tomasz in een huiskamer met het spelen, voornamelijk barokmuziek. In die tijd bestond de Muziekkring uit een kleine groep strijkers, twee blokfluitisten en een claveciniste en na enige tijd ook een fluitist en een hoboŃ—st.

1971
Ad Rombouts nam de leiding over. Hij was collega-violist bij een van de radio-orkesten en had veel contacten in het Gooi.

1974
De groep groeide. en ging repeteren in de Gooische School in Laren. Eens per jaar deed deze school mee aan een project van het orkest, zoals de Kindersymfonie van Leopold Mozart. Een koor uit Ermelo werkte een aantal jaren mee aan de uitvoering van de Johannes Passion. Ook met het Echokoor uit Muiderberg werkte de Muziekkring samen. In Muiderberg vonden concerten plaats in de Kerk aan Zee. Op elk concertprogramma stond een 20e eeuws werk. Optredens in de Sonesta Koepelzaal in Amsterdam, de kerk van Zeevang, een kamermuzieklokatie in Hoevelaken en de Grote Kerk in Hilversum kregen mooie recensies in de Gooi en Eemlander.

1988
Hendrik Jan Brethouwer volgde Ad Rombouts op na diens onverwacht overlijden. Hendrik Jan was hobosolist bij de Johannes Passion en bij een concert in de Van Houtenkerk in Weesp. De blokfluiten hebben dan plaats gemaakt voor klarinetten.
Stukken voor blazersensemble kwamen op het programma, evenals een gezamenlijk concert met Hendrik Jans fluitensemble Tutti Flutti. Het publiek waardeerde het orkest en er kwamen meer donateurs.

1991/1992
Het orkest speelde in september een eigen programma, het begeleidde in november het Echokoor, speelde op Kerstavond, verzorgde in februari een koffieconcert met Strauss, Beethoven en Vivaldi en in mei een concert met Pergolesi, Boyce en Schubert.
In de loop van de jaren kwam en ging een aantal goede musici.

2000
Paul van der Reijden volgde Hendrik Jan op.

2007
Carl van Reenen nam in 2007 de leiding van Paul over.

2013
In het voorjaar vierde de Muziekkring zijn 50-jarig bestaan met een concert in de Grote Kerk in Naarden.
Carl van Reenen vond het daarna tijd voor iets anders en sinds september 2013 is de leiding in handen van Yvonne de Winter.Contact: Secretaris Gert Huber 06-12999131,  secretaris@demuziekkring.nl
Banknummer NL07 INGB 0000 6627 92 t.n.v. De Muziekkring Laren.
Repetitielocatie: De Gooische School te Laren, Oud Blaricummerweg 21A, 1251GV Laren
Klik hier voor de route